, , ,
Annononsera på Studenternas och nå alla sista års gymnasie studenter

Annonsera

Med en annons på Studenternas
når du Sveriges Studenter 
I år är det 115 000 elever 

Vad är studenternas?

Studenternas är en studentguide för studenter som går sista året i gymnasiet och skall ta studenten. Här kan du hitta tips på var du kan inhandla diverse saker som en sistaårs elev behöver inför sin student. Allt från studentskyltar till studentprylar och tjänster som behövs. Vi ger nyttiga tips och råd som kan komma till nytta när man känner sig vilse i den stora djungeln av allt som finns att köpa och som behöver fixas inför studentens sista år.

Varför skall vi annonsera på Studenternas?

Vi kan erbjuda konsumenter som är på jakt efter tjänster och material till studentavslutningen. Varje besökare kommer att handla studentmaterial innan studentavslutningen. Studenter inhandlar studentkläder, balkläder och accessoarer för 6400 kronor per person i genomsnitt varje år enligt Svensk Handel. Alltså 272 miljoner kronor på ett år. Det är bara kläderna.

Tjejer och killar i 18-19 års åldern och föräldrar med ett stort intresse av att inhandla produkter och tjänster för att ge studenten en upplevelse för livet är alltså intressanta att nå med en annons på Studenternas. Målgruppen är intressant för företag som vill bygga en relation som är bestående livet igenom. Vi på Studenternas gör allt för att erbjuda studenten bra erbjudanden och förmåner till sin studentavslutning. 

Många tittar bara på antal besökare på en webbsida. Det är ännu viktigare att tänka på ifall de som läser på webbsidan är inom målgruppen. Vi tror på att det är mer väsentligt att kanske ha mindre läsare och rätt målgrupp än tvärtom. Låter självklart men något som många ändå missar. 

Under 2019 hade vi upp till 60.000 besökare. Under coronaåret 2020 var det 43 000 besökare. Fram till augusti 2021 var det redan 54 000 besökare. Om du tänker på att cirka 100 000 studenter tar studenten varje år så är det en mycket bra siffra. År 2021 är det 115 000 elever som tar studenten.

Annonsera på Studenternas

Vem driver Studenternas?

Conny Nilsson var den som startade Studenternas och driver Studenternas idag med hjälp av sin familj. Conny Nilsson startade Studenternas redan 2009.

Vilka format tar ni emot?

Vi stödjer annonser i bildformaten JPG, GIF, PNG men även HTML kod. Tyvärr kan vi inte ta emot flash och javascript i dagsläget. Till er annons kan vi lägga in en länk till er startsida eller valfri webbsida. Även till den textbaserade annonseringen lägger vi länkar. Annonsens storlek får ej vara mer än 65 kb.

Vem besöker sidan?

Till studenten inhandlas det bara i Sverige studentpresenter för 2,5 miljarder kr till Svenska studenter. Till Studenternas kommer sista års elever på gymnasiet vilket är ca 105 000 studenter varje år men även föräldrar och släktingar till studenterna besöker webbsidan för att hämta tips på vad som skall handlas inför studentmottagningen och hitta studentprylar till utspringet.

Många av dom återkommer flera gånger och vi är den naturliga startplatsen för att leta studentattiraljer. Även vänner är ofta inblandade i studentavslutningen. Sammanlagt är det flera hundratusen människor i Sverige som varje år är berörda av studenten. Många av dom besöker vår sida ett flertal gånger innan studentutspringet.

Annonspriser gäller för en månad (OBS! 3 mån annonsering)

Vi använder oss av Cool Company  Cool company är den ni får en faktura från i vårat namn. Priset benäms i fast pris för er annons efter överenskommelse av annonstyp, placering och tidsperspektiv. Moms tillkommer med 25% på annonspriset.

Minsta annonstid är 3 månader med undantag för annons "Placering Blå knappar" som har minimum 12 månaders annonseringstid. Läs mer nedan. Vill ni annonsera 3, 6 eller 12 månader så går det bra. Fakturan betalas i förskott. Betalningsvillkor är 20 dagar netto. Faktura skickas via mail. Vill ni ha pappersfaktura tillkommer 50 kr. Priserna gäller tillsvidare.

Årsannonsering

En del annonser har minst 12-månaders annonsering. 

Gratis annons ingår

Om ni vill så presenterar vi er gärna också på vår sida "Samarbeten". Där presenterar företagen sig själva tillsammans med sin logotype. Max 560 tecken inklusive mellanrum ska texten vara.

Var kan man annonsera och vad kostar det?

Placering i topp

(minst 3 månaders annonsering)
Annonsstorlek 260x260
Annonsen placeras högst upp under vår logga (ej första sida).
Pris: 2397 kr (3 månader)
Pris: 3794 kr (6 månader)
Pris: 5191 kr (9 månader)
Pris: 6588 kr (12 månader)

Placering första sida

(minst 3 månaders annonsering)
Annonsstorlek 260x260
Annonsen placeras på första sidan.
Pris: 2397 kr (3 månader)
Pris: 3794 kr (6 månader)
Pris: 5191 kr (9 månader)
Pris: 6588 kr (12 månader)

Placering i mellan text

(minst 3 månaders annonsering)
Annonsstorlek 260x260 
Annonsen placeras mellan textavsnitt (ej första sida).

Pris: 1497 kr (3 månader)
Pris: 2494 kr (6 månader)
Pris: 3491 kr (9 månader)
Pris: 4488 kr (12 månader)

Annonsera på studenternas

Placering Blå knapp

(minst 12 månaders annonsering)
Blå knapp
Placerad 3-4st i bredd i 1-2 rader. 
Pris: 6600 kr/år

Placering längst ner

(minst 3 månaders annonsering)
Annonsstorlek 260x260 
Annonsen placeras längst ner på sida.
Pris: 1497 kr (3 månader)
Pris: 2494 kr (6 månader)
Pris: 3491 kr (9 månader)
Pris: 4488 kr (12 månader)

Placering Erbjudanden

(minst 3 månaders annonsering)
Logga + text på max 240 tecken. Krav är någon rabatt på produkt.
Pris: 2997 kr (3 månader)
Pris: 4494 kr (6 månader)
Pris: 5991 kr (9 månader)
Pris: 7488 kr (12 månader)

Privatpersoner som hyr ut Studentbil

Placering Blå knapp rubrik Studentbil

Blå knapp under kategorien Studentbil och rubrik "Hyr en Studentbil" placerade efter Region och placerade 4st i bredd. En del bilförmedlare tar ut avgiften direkt från den som hyr bilen men vi låter våra studentbilsförare tjäna dem extra pengarna själva. Betala endast 499 kr/år en gång istället för att missa dem pengarna vid varje uthyrning.
Pris: 499 kr/år

Annonspaket

Vill ni annonsera på flera sidor med samma eller olika annonsstorlekar så kan vi sätta ihop ett paket till förmånligt pris. Kontakta oss via epost.

Kontakt och annonsmaterial

För mer detaljerad information och våra villkor runt annonseringen kontakta Conny Nilsson på vår kontaktsida eller använd vår mailadress info@studenternas.nu. Hit skickar ni även annonsmaterial.

Conny Nilsson från Studenternas.

Studenternas

e-post: info@studenternas.nu
Använder Cool Company vid fakturering