Yellow 535x180
Annononsera på Studenternas och nå alla sista års gymnasie studenter

Med en annons på Studenternas
når du Sveriges Studenter 
I år är det 97 000 elever 

Vad är studenternas?

Studenternas är en studentguide för studenter som går sista året i gymnasiet och skall ta studenten. Här kan du hitta tips på var du kan inhandla diverse saker som en sistaårs elev behöver inför sin student. Allt från studentskyltar till studentprylar och tjänster som behövs. Vi ger nyttiga tips och råd som kan komma till nytta när man känner sig vilse i den stora djungeln av allt som finns att köpa och som behöver fixas inför studentens sista år.

Varför skall vi annonsera på Studenternas?

Vi kan erbjuda konsumenter som är på jakt efter tjänster och material till studentavslutningen. Varje besökare kommer att handla studentmaterial innan studentavslutningen. Studenter inhandlar studentkläder, balkläder och accessoarer för 6400 kronor per person i genomsnitt varje år enligt Svensk Handel. Alltså 269 miljoner kronor på ett år. Det är bara kläderna.

Tjejer och killar i 18-19 års åldern och föräldrar med ett stort intresse av att inhandla produkter och tjänster för att ge studenten en upplevelse för livet är alltså intressanta att nå med en annons på Studenternas. Målgruppen är intressant för företag som vill bygga en relation som är bestående livet igenom. Vi på Studenternas gör allt för att erbjuda studenten bra erbjudanden och förmåner till sin studentavslutning. 

Många tittar bara på antal besökare på en webbsida. Det är ännu viktigare att tänka på ifall de som läser på webbsidan är inom målgruppen. Vi tror på att det är mer väsentligt att kanske ha mindre läsare och rätt målgrupp än tvärtom. Låter självklart men något som många ändå missar. Studentåret 2018 var det ca 55 000 besök på Studenternas. Första fem månaderna 2019 var det redan 50 000 besök vilket innebär att vi växer lavinartat. Om man tänker på att ca 97 000 elever ungefär tar studenten varje år så är den siffran riktigt bra.
Vid högsäsong ligger vi topp 200 enligt SIS Index. Se aktuell statistik på SIS Index.

Vem driver Studenternas?

Conny Nilsson var den som startade Studenternas och driver Studenternas idag med hjälp av vänner och familj. Conny Nilsson startade Studenternas redan 2009.

Vilka format tar ni emot?

Vi stödjer annonser i bildformaten JPG, GIF, PNG men även HTML kod. Tyvärr kan vi inte ta emot flash och javascript i dagsläget. Till er annons kan vi lägga in en länk till er startsida eller valfri webbsida. Även till den textbaserade annonseringen lägger vi länkar.

Vem besöker sidan?

Till studenten inhandlas det bara i Sverige studentpresenter för 2,5 miljarder kr till Svenska studenter. Till Studenternas kommer sista års elever på gymnasiet vilket är ca 97 000 studenter varje år men även föräldrar och släktingar till studenterna besöker webbsidan för att hämta tips på vad som skall handlas inför studentmottagningen och hitta studentprylar till utspringet.

Många av dom återkommer flera gånger och vi är den naturliga startplatsen för att leta studentattiraljer. Även vänner är ofta inblandade i studentavslutningen. Sammanlagt är det flera hundratusen människor i Sverige som varje år är berörda av studenten. Många av dom besöker vår sida ett flertal gånger innan studentutspringet.

Var kan man annonsera och vad kostar det?

Alla annonspriser gäller för en månad och moms tillkommer (OBS! minimum 3 mån annonsering)

Vi använder oss av Cool Company  Cool company är den ni får en faktura från i vårat namn. Priset benäms i fast pris för er annons efter överenskommelse av annonstyp, placering och tidsperspektiv. Moms tillkommer med 25% på annonspriset.

Minsta annonstid är 3 månader med undantag för annons "H2 rubriker under rubrik". Läs mer nedan. Vill ni annonsera 3, 6 eller 12 månader så går det bra. Fakturan betalas i förskott. Betalningsvillkor är 10 dagar netto. Faktura skickas via mail. Vill ni ha pappersfaktura tillkommer 40 kr. Priserna gäller tillsvidare.

Årsannonsering

En del annonser har minst 12-månaders annonsering. 

Placering i topp

Annonsstorlek 800x400
Annonsen placeras högst upp under vår logga på en önskad specifik kategorisida. 
Pris: 1000 kr/månad (förstasidan 2000 kr/månad)

Placering längst ner på sida

Annonsstorlek 250x250 
Annonsen placeras längst ner på sida ihop med andra annonser 
där plats är ledig. Studenternas bestämmer plats.
Pris: 500 kr/månad (första sidan 1000 kr/månad)

Placering Ingressannons

(minst 12 månaders annonsering)
Annonsstorlek 250x250 
Annons placeras till höger om Ingress längst upp på kategorisida eller första sida där plats är ledig.
Pris: 750 kr/månad 

Placering i mellan textstycken

Annonsstorlek 800x400 
Annonsen placeras mellan textavsnitt på kategorisida där plats är ledig. Studenternas bestämmer plats.
Pris: 750 kr/månad (förstasidan 1500 kr/månad)

Placering under H2 rubrik

(minst 12 månaders annonsering)
Textlänk under rubrik H2
ex. Butiker med studentskyltar
Område med Röda knappar placerade 4st i bredd eller staplade. Skiljer sig från olika kategorier och underkategorier. Studenternas bestämmer plats. Alla platser samma pris.
Pris: 500 kr/månad = 6000 kr/år

Placering i mellan textstycken

Annonsstorlek 250x250 
Annonsen placeras mellan eller sidan om textavsnitt
på kategorisida där plats är ledig. Studenternas bestämmer plats.
Pris: 500 kr/månad (första sidan 1000 kr/månad)

Placering kategori Erbjudande

Bild+text på sidan under rabattförslag. Text (max 240 tecken) Länk till er sida på blå knapp "Besök". Bild är företagslogga.
Krav är någon rabatt på produkt.
Studenternas bestämmer plats. Alla platser samma pris.
Pris: 1000 kr/månad

Specialannons

Annonsstorlek 250x250 (kan variera)
Annonsen placeras under inledande text på sidan. Ni kan se på vårt exempel på sidan "Studentskylt" och under rubriken. ”Köp studentskylt i någon av våra partners butiker”. Ett annnonsalternativ med foto på i detta fall en exempelskylt och logga. Studenternas bestämmer plats.
Pris: 650 kr/månad = 7800 kr/år + moms (minst 12 månaders annonsering)

Privatpersoner som hyr ut Studentbil

Placering H2 rubrik Studentbil

Textlänk under kategorien Studentbil och rubrik "Hyr en Studentbil". Blå knappar med textlänk placerade efter Region och placerade 4st i bredd. Studenternas bestämmer plats. Alla platser samma pris.
Pris: 500 kr/år

Annonspaket

Vill ni annonsera på flera sidor med samma eller olika annonsstorlekar så kan vi sätta ihop ett paket till förmånligt pris. Kontakta oss via epost.

Kontakt och annonsmaterial

För mer detaljerad information och våra villkor runt annonseringen kontakta Conny Nilsson på vår kontaktsida eller använd vår mailadress info@studenternas.nu. Hit skickar ni även annonsmaterial.

Conny Nilsson från Studenternas.

Studenternas

e-post: info@studenternas.nu
Använder Firmify vid fakturering
Bankgiro 5052-0113